19 Mayıs 2011 Perşembe

Internet Makes Money

Çinli kral Goujian savaşta düşmanı korkutmak için ölüme mahkum edilmiş suçlulardan oluşturduğu ön safını kendi kafalarını keserek düşmana doğru koşmalarını emrediyormuş.


Basit bir cep telefonunu 200 model Porsche Boxters S'e dönüştürmek hayaldi gerçek oldu. Craiglist adlı takas ve ihtiyaç sitesinde ilk olarak basit bir cep telefonu ile başlayan 15 yaşındaki Ortiz ( hayır artiz değil ) iki yıl içinde kendine güzel bir araba ile geri döndü.

ilk olarak cep telefonunu daha güzel bir cep telefonu ile takas etti. birkaç cep telefonu takasından sonra eline bir ipod touch geçti. ipod touch tan sonra yarış bisikletlerine yöneldi. yarış bisikletleri ile uğraştı ve sonra da apple macbook takas etti. apple macbook u da 15 yaşında daha sürememesine rağmen toyota runner ile el değiştirdi.

Toyota 4Runner

zaten arabayı kullanamıyordu o yüzden bir süre sonra toyota 4runner ı elinde fazla bekletmedi ve onu da bir tane golf arabası ile değiştirdi. bütün bunları yaparken sadece craiglist kullanıyordu- işin içine para dahil değildi. golf arabasından sonra tekrar yarış bisikletleri ve eski model arabalara döndü Ortiz ve bir şekilde Ford Bronco eline geçti. Ortiz çok şanslı ki 1975 model ford bronco 15K dolarlık bir koleksiyon parçasıydı ve ford bronco ile okula gidip gelmek pek havalı olmadığından olacak Ortiz daha 17 iken onu koleksiyoncuya verdi ve karşılığında ilk Porsche sini aldı ( en baştaki resim ). Şimdi ise kendisi hakkında çıkan haberler ile ünlü oldu Ortiz ve pek çok sayıda insan benim de telefonumu bir arabaya dönüştürür müsün diye ona elektronik posta yağmuruna tutuyor. 


Ford Bronco

porshce'yi elinde pek tutacağa benzemiyor çünkü sadece bakımı 1k dolar ve benzin harcaması da çok fazla. şu an daha ucuz ve az benzin yakan bir araba arıyormuş kendisi cadillac escalede


Cadillac Escalade

Ortiz küçük bir kara para aklama lordu olabilir emin değilim ama hükümetin onun "kazandığı" parayı vergilendirmesi yakındır. 

Özet:

Cep telefonu - daha iyi cep telefonu - iPod touch - yarış bisikleti - MacBook Pro - Toyota 4runner - golf arabası - daha çok yarış bisikleti - daha havalı arabalar - Ford Bronco. 1975 model Ford Bronco da bir koleksiyon parçası olduğu için hayli hayli bir Porsche parası etti.



1 yorum:

  1. Maşallah arkadaşa. Ben de çeviri, daha çok çeviri, daha daha çok çeviri diyerek ancak netbook'a ulaşabildim. Porsche'ye daha çok yolum var :D

    YanıtlaSil