16 Şubat 2011 Çarşamba

bir istanbul sabahı



tecavüzcüler, diğer adli ve siyasi mahkum ve tutuklulardan ayrı bir koğuşta tutulur. suçun ağırlığına göre müşade hücrelerinde epeyce kalmaları da gerekebilir can güvenliği açısından. cezaevlerinde isyan çıktığında linç edilecekler listesinin başında hep o tecavüz koğuşunda kalanlar vardır.









belki fırınların yaydığı kokudan belki de gece boyunca bütün çöplerin temizlendiğinden hava bir başka güzel ve iştah açıcı kokar istanbul sabahı. itiraf edersen arkadaşların tarafından linç edilebilirsin ama istanbulun erken sabahında yola çıkmayı seviyorsun. hayatın koşuşturmasına en önde başlamışsın gibi bir his verir çünkü. evde kahvaltı yapmaktan kaçınmanın nedeni olan peynirli, susamlı ve sıcak poğaçalardan sonuncusunu da yedikten sonra çöpü tramvay durağının çöp kutusuna atıyorsun.

tramvayın metal tangırtıları uzaktan duyulmaya başlayınca duraktaki insan kitlesi kıpırdanıp boş koltukları kapmak için pozisyonlarını alıyor. artık sesi dışında tramvayın kendisi de görülebilir mesafede

tramvayın rüzgarı kenara dizilen insanlara çarpıp geçiyor. tam yerini almak üzere iken liseli kızın biri raylara atlıyor. trenin önüne atlayarak intihar etmeye çalışan insanlar anında ölürler ama tramvayın önüne atlayarak intihar etmek ... işte bu gerçekten yaratıcı bir seçim oldu kız için. kondüktör kızın önüne atladığını görünce hemen durmaya çalışıyor ama geç olduğu görülebiliyor. kızın kızıl saçları tramvay ve raylar arasında dolanıyor ve kafası tramvay ile yerin arasında sürtünerek ilerledikçe yerde kırmızı bir fırça izi bırakıyor beyin parçacıkları ile. vücudu sağ tarafı ve kolları da tramvay altında eziliyor ve yarılan bedeninden fışkıran kanlar tramvay bekleyen insanların üzerine püskürüyor. 

çığlık atan insanlar olay yerinden uzaklaşıp ağlıyorlar, kendini her bok atmayı seven vatandaş tipi olan insanlar ise sanki hala yardım edilebilirmiş gibi kızın parçalanan bedenine doğru gidiyorlar. ellerinde cep telefonu olanlar ya kızın vücudunu kayıt ediyor ya da ambulans çağırıyor.

asıl şaşırtıcı olan kimsenin ama kimsenin kızın intihar etmeden önce bıraktığı çantayı farketmemesiydi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder