30 Ekim 2011 Pazar

OWS

Aşk acısı insanın kendine yaptığı en büyük artistliktir.

Amerika'da Occupy Wall Street hareketine gösterilen medya ilgisi beni şaşırtıyor. Meğersem özgürlükler ülkesi, polisin vatandaşa dokunamadığı, anayasasında boru gibi 4th Amendment olan Amerika'da da para babalarının ciddi şekilde ayağına basılınca işler değişebiliyormuş

Geçen sene sınıfa english skills dersini veren amerikalı hocaya sormuştum bu işin sonu ne olacak diye. Zira o ara çatışmalar yaygınlaşmıştı ve gündemde(anaakım medyada değil) wall street de protestocu kadına haksız şiddet gösteren bir polis vardı. Peacefull kadının gözüne biber spreyini boşaltmıştı. Bizim hoca police brutality'in Amerika'da nadir görüldüğü ve öyle kolay kolay polisin şiddet uygulamayacağını söylemişti. Polis takip edildi, soruşturma açıldı falan filan. Bu örnekten gerçekten etkilenmiştim ta ki Oakland olaylarına kadar

Şimdi bakıyoruz Oakland City'e. Orası Amerika'nın en güzel şehirlerinden biri. Bir arkadaşım bana orada sokakta uyulunabileciğini ve kimsenin sana zarar vermeyeceği yönünde beni temin etmişti. Sokakları falan çok güzel demişti. Çünkü adamlar zengin. Amerika finansçılarının ev alıp "suburban" hayata geçtikleri yer olan Oakland gerçekten peacefull bir şehir. Gel gör ki Occupy Wall Street'in Oakland ayağında polis aynı bizim Türkiye gibi plastik mermiler ile saldırdı kalabalığa. Sanırım buradaki polis departmanı tamamen bu finansçılardan gelen bağışlarla yürüyor. Bu polisler de çok fena benzetmiş oradaki göstericileri. 

Seamus Collins'in bir fotoğrafını paylaşıcam. şimdiden söyleyeim NSFW yani not safe for work. Bu tür pornografik, şiddet veya iğrençlik linklerin başına nsfw konulur ki adamlar anlasın işteyken açmasın müsait iken açsın. İşte muhteşem plastik mermilerin yaptığı şey. Eğer bu gerçekten plastik mermi olsaydı bu kadar etkili olmazdı.  Aslında plastik mermi dediğimiz şey dışı plastik kaplamalı içinde metal çekirdekler olan mermilerdir . Aklınızın bir köşesinde bulunsun. Plastik mermi sıkıyorlarmış göstericilere o kadar tehlikeli değildir diyerek izlemeyin TV'de olan biteni. Kafanız çalışsın adamlar can havliyle kaçıyor sağa sola o mermileri yediklerinde. 


 Çok tuttum sonuç kısmına geçelim. Bu gösteriler bana hippi barış hareketini andırıyor zaman zaman. Hep bizim dönemimizde neden 60'lar gibi heyecanlı şeyler olmuyor diyordum. Aha şimdi oluyor ve ben ise katılmak yerine  bir blog yazısı yazıyorum. Ama social media üzerinden savaşmakta birşey sayılsın lütfen. Bilgi herşeydir. Bilginin ulaşılabilirliğini aktarımını yaparsan birşeyleri değiştirme imkanın var demektir. Burada yazdığımı okuyan insan şimdi Amerika'da da durumun dünyanın öbür ülkelerine kıyasla pek değişik olmadığını bilecek. 

Umarım OWS Amerika'yı  değiiştirebilir. I am sick of being %99.

2 yorum:

  1. günlük hayatta da böyle konuşuyorsan tam bir angutsun güzel kardeşim. okunmak istiyorsan yazının tümünü ya türkçe ya da ingilizce yaz. hele o etiketleri görüp gelen yabancıların yüz ifadeleri gözümde canlandıkça kahroluyorum.

    YanıtlaSil
  2. hit almak için yaptım. suçluyum.

    YanıtlaSil