9 Kasım 2011 Çarşamba

Düşler Ülkesi Kanada

NBA liginde Toronto Raptors takımı var

   Kanada deyince aklımıza ilk gelen soğuk ve uzak bir  ülke olduğudur. Evet gerçekten de Kanada,Türkiye ye çok uzak bir ülkedir. Gerek kültür bakımından gerekse insan ilişkileri bakımından Kanada oldukça farklı bir ülkedir. Kanada isminin kaynağı bir Iroquoian kelimesi olan ve "Köy","yerleşke" ya da "Kulübeler toplulugu"ndan gelir. Toprak  bakımından Rusya'dan sonra dünyanın en geniş ikinci ülkesidir. Ama nufus bakımından 34 milyon ile sınır komşusu ABD'nin yarısı kadar bile yoktur.

  Kanada'nın 2 resmi dili vardır, Ingilizce ve Fransizca. Quebec Kanada'nın fransız  şehridir burada halk fransızca konuşur Quebec dışında Montreal,New Brunswick ve Güney Manitoba'da fransizca konuşan çokluktadır. Kanada'da ingilizce konuşanlar daha  fazladır.  Gerçekte Kanada milleti diye bir millet yoktur, bu  ülkeyi ceşitli  ülkelerden gelen göçmenler oluşturur. Bu yüzden Kanada'da istediğiniz her  ülkenin yemeğini kolaylıkla bulabilirsiniz. Türk yemeklerini de…

   Kanada'nın dünyaca tanınan kişileri ise HIMYM karakteri Robin, Avril Lavigne, Jim Carrey, Pamela Anderson ve Justin Bieber'dir. Ayrıca Türkiye'de  şu anda çok pöpüler olan Blackberry'nin sahibi de kanadalı bir işadamıdır. Kanada'ya her yıl dünya'nın değişik ülkelerinden bir sürü  insan ingilizce  ögrenmeye, çalışmaya veyahut göçmenlik için gelir. Dünyanin değişik  ülkelerinden gelen  ögrenciler,Kanada'nin ekonomisine büyük katkı sağlarlar. Kanada gelirinin büyük bir bölümünü  ülkelerine egitim amaçlı  gelen  ögrencilerden saglar.

   Ülkenin başkenti Ottowa'dır. Kanada-ABD sınırı dünyanın en uzun korunmayan sınırıdır ve ABD ile Kanada devletleri ticaret, ekonomi ve hukuk konusunda birçok alanda işbirliği içindedirler. Kanada 2005 yılında escinsel evlilik iznini yasallaştırdı. Burada her sokakta gay veya lezbiyen görürseniz hic  şaşırmayın :) Ülkenin resmi marşı "Oh Canada" dır. Kanada parlamenter demokrasi ve anayasal monarşi ile yonetilen bir federasyondur. Devlet başkanı ve hükümdarı "Kanada kralicesi" sıfatı ile Kraliçe II.Elizabeth'dir. Yani ingiltere'nin kraliçesi buranında kraliçesidir…ilginç :)

   Kanada hakkında biraz daha bilgi vereyim sizlere; Eger Kanada'da yaşıyorsanız ve Kanada vatandaşıysanız  size bir çok kolaylığı  vardır, örneğin hastaneye gidecekseniz sizden hiçbir  şekilde para almazlar. İlkokul ve lise eğitimi bedavadır. Sadece  üniversite ye belirli bir miktar para verirsiniz ki bu da başka  ülkelerden buraya okumaya gelen ögrencilerin  ödediği paranin yarisi kadar bile yoktur. Eğer işsiz seniz yani işiniz yok ise devlet size her ay belirli bi miktar para  öder.

   Benim yazacaklarım bu kadar arkadaşlar,lutfen herhangi bi soru sormak istiyorsaniz yorum kısmına yazın ben cevaplamaya çalışacağım.

By Omar Vahab

11 yorum:

  1. Ülkenin başkenti Ottowa değil Ottawa'dır.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar merak ettiğim siz Kanada da yaşadınız mı?
    ikincisi ise ben de çalışmak için Kanada'ya gitmek istiyorum.İngilizce öğretmeniyim açıkcası başvurularında ve ilgili yerlerde sucu tesisatçı aradıklarını bile yazıyorlardı da öğretmen göremedim:)

    YanıtlaSil
  3. ben 1 senedir kanada da yasiyorum www.kanadam.com bu sitenin forumunda istediginiz her sorunun cevabini bulabilirsiniz

    YanıtlaSil
  4. soyle ki sucular burda lisanssiz calisamazlar.. ve lisanli calisinca da manyak gibi para kazanirlar..

    ayni sey elektrikciler icin de var...

    burada o tarz isciler cok az... gelen `egitimli`ler de o isleri sevmedikleri icin ortalik bu isi yapabilen uc bes capulcuya kaliyor ve kalite dusuk fiyatlar yuksek.

    YanıtlaSil
  5. Quebec bir sehir degil bir eyalettir. Eyalette Quebec City diye bir sehir bulunur.

    YanıtlaSil
  6. Açık ve net soruyorum;

    Kanada'ya göç etmenin en kolay ve kesin yolu nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba öncelikle yazımla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. kanadada bir iiş kurmak veya iş açmak. yatırım yapmak. bunun için devleti ikna etmen gerekiyor. eğer orada iş açarsan yatırım yaparsan yüzde 95 seni alırlar. ne kadar paran var nereye yatırım yapıcan onu garantilemelisin.

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. şey bende winnipeg kentindeyim burası harika bi yer 8 yıldır yaşıyorum burada :) yükses lisansım olduğu için manyak para kazanıyorum :D mesleğim gökbilimci :) kürek ile karları kazıtıyorum her gün ama olsun seviyorum burayı :)

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar selam.

    1982 dogumlu, 4 senelik İşletme mezunu olan ve İngilizcesi de orta seviyede olan biri için Kanada'ya göç etmenin en kolay yolu nedir?

    Aracı firmalarla mı görüşmeyelim yoksa bu işi kendim de halledebilir miyim?

    Cevaplarınızı bekliyorum!

    YanıtlaSil