4 Ocak 2016 Pazartesi

The Happening - Log 1

1 Ocak 2016 Dünya tarihinin değiştiği olağanüstü bir geceyle başladı. Türkiye'deki gazetelerin manşetinde hep aynı olay vardı: bir gecede yağmalanan onlarca evcil hayvan dükkanı.

1 Ocak gecesi İstanbul'un çeşitli yerlerinde 120 adet evcil hayvan dükkanı yağmalandı. Camları kırıldı, kafesler açılıp hayvanlar salındı. Dükkan sahipleri polis hattını kilitledi. Ama zaten ulaşabilseler de o gün herhangi bir karakolda polis bulabilceklerini sanmam çünkü herkes sokakta hayvanların yol açtığı sorunlarla meşguldü. Cuma gecesi Beyoğlu nezarethanede sarhoşlar, hapçılar ayyaşlar veya kavga çıkaranlar yerine maymunlar vardı. Polisler onlara muz atıp özçekim yapıyordu telefonları ile. Facebook' da insanlar #TheHappening altında başıboş hayvanlarla çektikleri fotoğrafları paylaşıyordu.

Kamerası olan dükkanlarda görüntü anı kendi kendine patlayan camlardan ve sonrası kafeslerden deli gibi dışarı akan köpek, kedi yavruları, çeşitli kuşlar, kertenkeleler, envai çeşit hayvanlardan ibaretti.

Bu süre zarfında istanbul sokakları kaos içinde kalsa da halk olaya çabuk uyum sağladı. Pek çok yerde arkadaşlarımın söylediğine göre belediyeden gelen ekipler hayvanları toplamada zorluk yaşıyordu. İnsanlar sokaktaki hayvanları vermek istemiyordu. Karagümrük mahallesinin maskot yaptığı iguanayı almak için çevik kuvvet müdahale etmek zorunda kalmıştı. Haberini bizzat ben yaptığım için sonunu da söyleyeyim polisler eli boş döndü. 

Devletten gelen doyurucu tek bir bilgi yoktu. Polis ile ağız birliği edercesine '' Soruşturma sürüyor'' diyorlardı. Eminimki onların da olaya dair tek bir fikri yoktu. Görüntü yok, parmak izi yok, çalınan bir eşya yok. R.T. Erdoğan bile bundan mağduriyet çıkaramadı o derece alakasız o derece saçma bir olaydı. Kamuoyu baskısı artınca bir sabah Greenpeace üyesi 55 kişiyi gözaltına aldılar. Sorgulama bittikten sonra hepsini serbest bırakıp '' Olayın organize bir suç örgütü tarafından gerçekleştiğine dair kuvvetli delilleri'' olduğunu söylediler. 

'' Bu işin altında ne yatıyor bilmiyoruz ama sanmayın ki Türk halkının birşeyden haberi yok gibi göründüğüne. Halk herşeyin farkında! ''. Bu lafı eden köşe yazarının ismini vermek istemiyorum. Baş harfleri Y. Ö. olsa da. Halk nezdindeki en popüler komplo teorisi bu saldırıların Cem Uzan ve PKK'nın organize ettiği bir iş olduğuydu. Cem Uzan ya da Cemil Bayık'tan bir yalanlama gelmediği sürece 50% doğru sayılır diye düşündü herkes. 

Çok büyük bir laf etmek istemiyorum ama sanırım bu olaya dair tek ipucuyu ben buldum. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder