19 Mart 2011 Cumartesi

Rebecca Black - Fried Egg



 insanların %65 i internette gördüğü istatistik verilerine dayanaksız inanır




şarkıyı dinledikten sonra 3 gün kendime gelemedim. allah kahretsin ki tüm dünyada haber olan şeyler türkiyeye 1 ay sonra falan yansıyor. popüler kültürün zalim bir ayrımcılığı ya da türk insanının geri olması yüzünden olabilir bu. 



herneyse şimdi sizin görmüş olduğunuz şarkı söyleyen rebecca bu yıl 14 üne girecek ufak bir kız. ark music factory denen bir plak şirketine gidiyor ve klip çekiyor sınıf arkadaşları ile. 11 mart tarihine kadar pek ses getirmiyor ama martın 11 inde tosh(bizdeki kaan sezyumun global olanı) rebeccanın şarkısı "friday" i postlayınca olanlar oluyor ve şarkı 1 günde 40 bin, onun ertesi günü 200 bin ve ondan sonra 700 bin derken artarak gidiyor ve şu an kahrolası 22 milyon ve itunes da en çok satılan müziklerden 19. sırada!!!



siz türkler ne diyor bilmiyorum ama cyberbullying diye bir kavram var. eskidi tabi bu da ama internet üzerinden zorbalık yapmak işte. rebecca cyberbullying yapıldığını hissediyormuş. rebecca şanslı aslında kendinden önce jessi slaugter(internet kurbanı) vakasında çook daha kötü şeyler olmuştu. artık internet ile daha sıkı fıkı olduğumuz için bu terimi çok duyacağız.







şarkıyı analiz etmeye gerek duymuyorum. benden önce milyonlarca kişi dalga geçti zaten(which seat can i takeeee). tek merak ettiğim bu şarkının ne zaman türkiyeye uğrayıp facebook profillerinde ilk defa keşfedilmiş gibi "aa kıza bakın lan çoook salak" gibilerinden yorum yapılacağı. belki hiç gelmez o ihtimal de var. ha bir de klipteki pembeli kızın üzerinde ciddi bir pedofili ilgisi var. 



cereal guy is in love

1 yorum:

  1. aslında bugün itibarı ile 9 günlük ünlü şarkıdır. belki geç olmadan etkisi ulaşır türk internet alemine.

    YanıtlaSil