23 Ağustos 2011 Salı

Babalar ve Oğulları

resimdeki adam sakalsız zach galifianakis, hangover 


babam dünyanın en iyi babasıydı. işten gelince ben ve abimle oyun oynar ve bizi gerçekten çok severdi. bir gün, okuldan geldiğimde annemi evde sinirden çılgına dönmüş halde buldum. ne oldu, babam nerde diye sorduğumda annem babamla ayrıldıklarını ve babamın başka bir kadınla beraber olduğunu ve başka bir çocuğu olduğunu söyledi. hiçbirşey anlamamıştım. babam asla böyle birşey yapmazdı. odama gittim oturdum orada. 5 saat sonra anladım ki babam bir daha asla dönmeyecek. gün boyu ağladım.

bir ay geçti, babamdan tek bir işaret yok, gerçekten çok özlemiştim onu. sonraki 3 ayda üzüntüm ve özlemim kızgınlığa dönüştü. babam bana bir hoşçakal bile demeden nasıl gidebilirdi? yıllar geçti, unutmaya başladım babamı. ben de bir aile kurdum ve çocuklarım oldu. çocuklarımı çok ama çok sevdim. onlara olan sevgimi düşündükçe kendi babam aklıma gelir ve bizi öylece terketmesinin ne kadar büyük bir haksızlık olduğunu hatırlardım.

bir gün halam aradı ve babamın kanser olduğunu ve şu an son saatlerini yaşadığını söyledi. umursamadım bile. niye umursayayım ki bizi unutan en başta oydu. sonradan eşim onu ziyaret etmem gerektiğini söyledi. hastaneye gittim. herkes babamın başucundaydı, annem bile. ağlıyordu herkes, babam ben gelene kadar ölmüştü. tek damla gözyaşı bile dökmedim. 3 gün sonra annem bana bir sepet dolusu mektup verdi. bunları babamın gönderdiğini ve bunları bizden gizlediği için çok üzgün olduğunu söyledi. kalbim orada çöktü. kendime hakim olamadım ve anneme tokat attım.

günler sonra babamın eşyalarını toplamaya evine gittim. başka bir ailesi falan yoktu. tek kişilk daire, tek kişilik yatak. oturma odasının tam ortasında da abimin, annemin ve benim fotoğrafı vardı.

7 yorum:

  1. ne yaptın be wessago reis.
    hikaye umarım gerçek değildir. gerçekse üzüntü verici.

    YanıtlaSil
  2. hikaye benim değil o yüzden gerçekliğini maalesef bilemiyorum. üzüntü verici evet.

    YanıtlaSil
  3. hikaye 4chan /b/ baww threadlarından alıntıdır, motamot çevrilmiş, alıntılandığı yerin belirtilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. bundan böyle alıntıları belirteceğim. teşekkürler uyarınız için. gerçi bunu ben yazdım ya da bu kurgu benimdir diyip çalmadığım sürece alıntıladığım yeri belirtmeyi gereksiz görüyorum. insanlar doğal olarak bu hikayenin internette bir yerden geldiğini anlayacaklardır.

    YanıtlaSil
  5. nereden anlayacaklardır? siz bir blog yazıyorsunuz ve alıntı yaptığınızı belirtmediğiniz müddetçe insanların yazıların sizin kaleminizden çıktığını düşünmesinden doğal ne olabilir?

    YanıtlaSil
  6. hay amk! hikaye senin diye kalbim acıdı lan. yazsana alıntı yapıyorum diye.

    YanıtlaSil